chwilowy brak towaru
Ten, kto choć raz napił się świeżej wody źródlanej, wie, iż różnica między tym naturalnie czystym eliksirem życia a spreparowaną cieczą z wodociągu to prawdziwe lata świetlne. Dzięki zastosowaniu wkładu filtra CLARIS uzyskają Państwo za każdym razem świeżo odfiltrowaną, zdrową wodę na kawę i herbatę.
Można stosować z każdą wodą bieżącą
Wkład filtra CLARIS White działa zgodnie z mistrzowską zasadą przepływu do góry i zawsze filtruje starannie taką ilość wody, jaka jest potrzebna do przyrządzenia napoju. Dzięki innowacyjnej formule wkłady filtra można stosować na całym świecie do każdej wody bieżącej. Optymalnie dopasowany granulat sprawne jak nigdy dotąd przefiltrowanie wapnia do optymalnej ilości (ponadto w przypadku znikomej twardości wody) oraz redukcję wszystkich substancji zgubnych. Jednak minerały i związki fluoru, działające jako ważne nośniki smaku, pozostają w pełni zachowane. Dzięki za każdym razem adekwatnej stabilizacji zawartości wapnia i efektywnej filtracji substancji destrukcyjnych uzyskuje się rezultat w postaci słusznej jakości wody, gwarantującej perfekcyjny aromat kawy.
dobre użytkowanie wkładu filtra CLARIS sprawia, że odkamienianie staje się zbędne. CLARIS gwarantuje wyższy komfort i oszczędza cenny czas. Czyste przewody, elementy grzejne i pompa bez złogów kamienia znacząco przedłużają czas eksploatacji automatycznego ekspresu do kawy, który na długo zachowuje swoją wartość.
W ekspresach do kawy JURA należy stosować wyłącznie oryginalne wkłady filtra CLARIS ze względu na ich skład chemiczny i charakterystykę przepływu. W trakcie zakupu filtra należy potrzebnie zwracać uwagę na znak jakości JURA. To się opłaca.
Międzynarodowa, niezależna jednostka badawcza TÜV Rheinland przyznała według najsurowszych kryteriów firmie JURA atest dla samoczynnych ekspresów do kawy nienagannych pod względem mikrobiologicznym. Potwierdza on, że: oryginalne produkty do konserwacji marki JURA przypasowane precyzyjnie do sterowanych elektronicznie programów zapewniają higienę i czystość mające atest TÜV w każdym samoczynnym ekspresie do kawy marki JURA.
podczas podgrzewania wody osadza się kamień. Zwężone przez kamień przewody nie tylko wydłużają czas podgrzewania, zwiększając przez to zużycie prądu, lecz także mogą doprowadzić do całkowitej awarii urządzenia. Kamień szkodzi jednak nie tylko ekspresowi automatycznemu, lecz wypływa w dodatku negatywnie na smak kawy. Jednak kamień w niewielkich ilościach służy jako ważny nośnik smaku, jego zbyt znaczna ilość nadaje wodzie pewien posmak i utrudnia – także z powodu wahających się temperatur wody – adekwatne rozwinięcie aromatu kawy.
stosowna woda jest decydująca dla smaku, ponieważ kawa składa się w choćby 98% z wody. Oprócz wapnia, minerałów i związków fluorów w wodzie bieżącej znajdują się w wielu miejscach niewielkie ilości ołowiu, miedzi, aluminium i chloru. Filtr CLARIS, umieszczony bezpośrednio w zbiorniku wody, filtruje wodę przy każdym przyrządzeniu, gwarantując za każdym razem jej świeżość. Destrukcyjne substancje są przy tym w pełni absorbowane, w trakcie gdy ważne związki fluoru są zachowywane i działają jako decydujące nośniki smaku przy rozwijaniu aromatu. Dzięki trafnemu składowi wody każdy specjał kawowy zapewni perfekcyjne wrażenia smakowe. Także likwidowanie kamienia jest w całości zbędne dzięki CLARIS.